Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023🔥 ΦΩΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΦΥΛΗΣ

                                             Γίνετε μέλος αυτού ιστότοπου blog














































Πέρασε κιόλας ένας χρόνος 22 Αυγούστου 2023
🔥 Φωτιά εκδηλώνεται λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών Φυλής🔥 Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκαλεί ζημιές σε σπίτια και όχι μόνο 😓 Με σχέδιο 5 επικινδυνότητας και ισχυρούς ανέμους, δεν αργεί το μέτωπο να έρθει και στην περιοχή μας. Ως το βράδυ, είχε φτάσει στην Ντάρδιζα, στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, στην Αγία Παρασκευή και κοντά στο στρατόπεδο Καποτά. Δύσκολες ώρες για όλους μας. Από την πρώτη στιγμή οι εθελοντές από το πυροφυλάκιο Αγίας Παρασκευής Αχαρνών από το κοινωνικό έργο ''ΠΡΟΣΦΈΡΩ'' σε επιφυλακή, μαζί με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού συλλόγου Αγίας Παρασκευής κ. Γιώργο Αρβανίτη.
Διαρκώς στα μέτωπα πρόσφεραν εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά και πολλά ακόμη είδη, στους πυροσβέστες και εθελοντές που έκαναν έργο αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν. Σε όλες τις γειτονιές ακούραστοι, να βοηθάνε τον κόσμο να εκκενωθούν με ασφάλεια από τους πυκνούς καπνούς, να φύγουν όλοι ασφαλείς. Και ένα δύσκολο βράδυ είναι μπροστά μας, διότι η φωτιά δεν λέει να κοπάσει ακόμη.
Πολλές ώρες άυπνοι, να είμαστε παρών όπου χρειαστεί. Ξημέρωσε με την κατάσταση να μην έχει αλλάξει καθόλου και να γίνεται ο χώρος του πυροφυλακίου, κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ.
Από πάνω μας να περνάνε τα εναέρια αλλά η φωτιά να μην λέει να σωπάσει με τίποτα. Ήρθε η ώρα να φύγουμε και εμείς αφού πια η φωτιά είναι λίγα μέτρα μακριά από εμάς και ο πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα. Η μάχη με το θηρίο συνεχίζεται ανεβαίνοντας την Πάρνηθα πάνω από τις ταβέρνες.
Μια μάχη που έληξε με αμέτρητες στάχτες παντού, καμένη γη, ζώα και σπίτια. Η ελπίδα όμως δεν σταματά ποτέ.
Και φέτος είμαστε όλοι παρών, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να διαφυλάξουμε όσο μπορούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τον φυσικό πλούτο που μας έχει απομείνει.

..........................................................................................................................

Γίνε εθελοντής βοήθησε και εσύ τον συνάνθρωπό σου !!!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ. 6937191968 - 6971724357 Παρασκευάς Γαρυφάλλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ''ΠΡΟΣΦΕΡΩ''      

Η στο facebook: https://www.facebook.com/groups/13911011903/?ref=bookmarks