Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999, ΟΤΑΝ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

                                           Γίνετε μέλος αυτού ιστότοπου blog








Κι όμως 18 χρόνια πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 και όταν οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 14:57 ολόκληρη η Αθήνα σείστηκε από τον ισχυρότερο και πιο φονικό σεισμό των τελευταίων χρόνων. 
Ένας υπόκωφος θόρυβος ήταν το έναυσμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κόπηκε το ρεύμα και τα κτίρια άρχισαν να πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα.
Ο σεισμός της Πάρνηθας, είχε ένταση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άφησε πίσω του περίπου 143 νεκρούς, τουλάχιστον 700 τραυματίες και 40.000 άστεγες οικογένειες, αριθμοί που προκάλεσαν την οργή και τη θλίψη της κοινής γνώμης που αναζητούσε εναγωνίως τον υπαίτιο και πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανασυντάξει τα συντρίμμια που άφησε ο Εγκέλαδος πίσω του.
Συγκλονιστικές προσπάθειες των ανδρών διάσωσης της ΕΜΑΚ και συνεργεία από δεκάδες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν, εθελοντικές ομάδες και εκατοντάδες πολίτες έψαχναν νυχθημερόν για μια ένδειξη ζωής στα συντρίμμια. 
Δεκάδες άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί, πολλές συγκινητικές ιστορίες ανθρωπιάς και ηρωισμού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας - όπως εκείνη του πατέρα που προστάτευε με το σώμα του τα παιδιά του και τα έσωσε, αλλά ξεψύχησε όταν τους βρήκε η ΕΜΑΚ- και πολλές οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος.
Ημέρα μνήμης σήμερα λοιπόν για τα θύματα της τραγωδίας, όχι μόνο για τις οικογένειες που πενθούν, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και αμέλειες του παρελθόντος, γιατί μία χώρα που ξεχνάει την ιστορία της είναι καταδικασμένη να την ξαναζήσει.
Σαν Σύλλογος Κοινωνικό έργο ''Προσφέρω'', εθελοντές πολίτες Αχαρναί, και κυρίως γονείς ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια καταστροφή ποτέ ξανά.

<< ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ''ΠΡΟΣΦΕΡΩ'' 
ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΧΑΡΝΑΙ >>
Ενταγμένος στην Γ.Γ.Π.Π. ( Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ) με αριθμό Μητρώου ΑΜ 16/2016

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου